luni, 12 decembrie 2011

Caciulata-Stanisoara-Turnu

.....se duse si Ultima Urcare pe Transfagarasan, beuram si tot vinul, mancaram si grataru'. De dormit am dormit bine asa ca odihniti si fara chef de a ajunge in Craiova prea repede iata-ne pe valea Oltului, in Caciulata gata pentru a repeta o tura pe care noi doi am mai facut-o asta vara - descrierea turei.

De aceasta data Suzy nu m-a mai insotit. A ramas cu Tzavo sa se plimbe prin zona si sa beleasca ochii pe la tarabe. Gata echipati si cu vreme buna in fata bem o cafea si plecam la deal.

N-o sa mai ard gazul de pomana cu prea multe detalii caci am mai povestit odata ce si cum despre acest traseu. Este scurt, doar 16 km, dar foarte placut, cu urcari nu foarte abrupte, forestier excelent pana la Stanisoara, cateva portiuni cu coborari mai tehnice, multe radacini si cel mai nasol... frunze... multe frunze pe coborari, lucru neintalnit asta vara. Frumos tare sa vezi cat se poate schimba un traseu iarna.

Acestea fiind spuse iata cateva poze din tura:




un "maimutoi" simpatic care ne-a insotit o buna bucata de vreme

releul Cozia
decembrie in tricou... sa tot tina vremea asa :)
....smoke till i die!



www.daupedala.ro
sexy mother fucker ;)
Poarta Stanisoarei
giga bonsai-ul
avalansa de frunze

Restul de poze le gasiti AICI


Traseu de bicicleta 1351139 - powered by Bikemap 

luni, 5 decembrie 2011

Transfagarasan - Ultima urcare 2011

3 decembrie 2011, primul weekend din ultima luna a anului inseamna Ultima Urcare pe Transfagarasan. Asa ca, facut-am si weekend-ul acesta ceva miscare... mai multa chiar. Nu stiu cine a propus pentru prima data "tampenia" asta, chinul acesta pe asfalt, gheata si zapada, dar n-a avut o idee rea ;)...
Miky, Clau, Codrut, Coaja, Lulu si Noi doi s'un caine
Ora 5 dimineata alimentam si plecam la drum, 7 la numar, 8 cu Tzavo care ne-nsoteste si el in tura asta si contrar asteptarilor plecam la fix, doar multumita faptului ca mister Claudiu n-a dormit deloc toata noaptea, neavand astfel nicio scuza de a intarzia... ca de obicei.

Ajungem pe la 9 in Cartisoara unde avem cazarea rezervata de cu o saptamana inainte. Halim, ne echipam si plecam in recunoastere prin sat cautand alti aiuriti veniti pentru urcare. La o pensiune din zona gasim un grup destul de mare care-si pregatea sculele pentru traseu... cica ar urca pe la 11... ha ha ha... asta ne-ar mai trebui sa plecam si tarziu dupa ce ca suntem la pamant cu fizicul... o luam din loc ca oricum o sa ne depaseasca ei pana sus.... sigur!
norii se strang si nu prea ne lasa sa vedem mare lucru din creasta
Drumul este uscat in cea mai mare parte, de zapada nici nu se pune problema iar vantul lipseste cu desavarsire. Sa tot biciclesti pe o astfel de vreme. Nici n-ai zice ca e decembrie la cat de cald este afara... incredibil, mai ales pentru aceasta zona.











Incet, incet raman in urma de-a binelea. Mi se termina si apa dupa doar 13km (am supt 2 kile) si incep sa "fac spume" de-a dreptul. Ma oftic! Da, ma oftic tare rau ca pedalez ca prostanacu' in urma tuturor.... si nu de ciuda, dar mor de necaz pe mine, pe mine si pe cutiuta din piept ce-mi bate acum in ritm de inter-city dar cu puterea unui personal. Sunt mort! N-am suflu si nu-mi gasesc cadenta...

Ii prind din urma pe Clau si Miky opriti ca sa-l ajute pe Lulu care avea ceva probleme pe la roata spate. Deci una peste alta iata prima mea depasire - niste ciclisti trasi pe dreapta :))).... Mai sunt cam 2 km pana la Balea Cascada si trag tare ca sa ajung la regrupare.

Gasca era demult la cascada si baietii infulecasera deja. Intre timp ajunsese si "safety car-ul"cu Suzy si Tzavo la bord. Transpirat si topit de sete stau acum pe ganduri daca sa mai continui sau nu. Miky se lasa pagubas si el, iar asta ma ajuta sa iau o decizie numaidecat: Pana aici! Stop!.... Sunt lenes, fara ambitie... si burtos pe deasupra, asa ca de aici masina calduroasa-mi va fi adapost. Facem o poza inainte ca baietii sa o taie mai departe dupa care plecam si noi in urmarirea lor.



Cu toate ca Transfagarasanul in perioada asta este inchis traficului auto de la cascada in sus, la primul tunel gasim barierele de beton date putin intr-o parte numai bine ca sa ne putem strecura si noi cu masina p'acolo. Normal nu e prea frumos si sigur ce am facut noi dar avand in vedere drumul uscat.... hai ca merge ;)


dance Cleopatra, dance!
offf, ce sa fac, sa raman aici cu don'soara... ?!?!
regrupare si poza pentru www.daupedala.ro

De aici eu am urcat cu masina cat mi-a permis gheata care punea stapanire pe ultimele serpentine dinaintea lacului. N-am riscat sa mai urcam. Am facut poze, am inghetat bine... dar bine de tot, caci deja incepea sa burniteze, vantul se intetise, iar altitudinea isi spunea cuvantul.


Ne-am intors si ne-am intalnit iar cu baietii nostrii. I-am incurajat inca odata, am bagat o tigara repede, asa ca sportivii si ne-am despartit. Miky a spus ca nu mai merge cu masina si ca-si da drumu' la vale. Dupa ce am trecut de portiunile de gheata si de bariera m-am urcat si eu pe bicicleta continuand impreuna amandoi pana inapoi in Cartisoara. Echipa din "safety car" ne-a insotit si pozat tot drumul de intoarcere.



Ajunsi la pensiune dupa o coborare vijelioasa, incredibil de frumoasa si rapida, ne tragem sufletul si ne potolim setea cu o bere si palinca din partea casei.

Ii sun pe baieti si aflu ca s-au impartit si ei in doua grupuri: in fata cu tupeu porcesc se afla Coaja si Lulu, iar in spatele lor pregatiti de intoarcere Claudiu si Codrut. La scurt timp si Lulu cedeaza si se intoarce lasand-ul singur pe Coaja care pana la urma reuseste sa ajunga pe balta inghetata. Dovada:





S'acum povestea acestor poze "stranii de ciudate". Vorbisem inca din Craiova ca daca ajungem la lac facem o poza de grup in bikini, tanga, etc... numa' de dama sa fie. Cum doar Coaja a ajuns iata ca s-a tinut de cuvat si a mers pana la capat. Acum vine partea interesanta: va intrebati cine i-a facut pozele?... buna intrebare :))).... barmanul de la cabana :)). Va dati seama ce o fi zis saracul om cad l-a vazut p'asta intrand in buda imbracat si iesind de acolo in niste tanga de latex la -x grade. Si de parca n-ar fi fost deajuns i-a mai cerut si sa-l fotografieze. BRAVO lui!

Deja incalzit de palinca, bere si caisata dau drumul la gratar impreuna cu baietii care apar rand pe rand. Deja e intuneric demult iar gratarul este gata. Apare si Coaja victorios numa' bine la tanc pentru haleala. Seara continua cu vin fiert si taclale la foc pana in noapte.



porcarii..... :))


Seara nu se incheie aici... nici pe departe... abia de acum incepand piticii sa ni se suie la cap, ne-apucam de tampenii :)). A urmat o tura in bikini pe ulita satului. A fost bestial, ne-am distrat "cu chilotii'n cur", am ras de nu mai simteam nici frigul... a fost penibil de misto :)).... o sa pun poze doar cu mine din respect pentru colegu' de umilinta care nu a vrut sa-si dezvaluie identitatea ;)

Atentie material interzis persoanelor cu probleme ... de orice fel :)). Pozele pot dauna grav retinei, dar si psihicului, avand ca urmare cosmaruri, insomnii sau traume ce afecteaza fertilitatea si pofta de mancare. Material recomandat mamelor ce doresc sa avorteze spontan si parintilor ce vor sa-si intarce plozii. Efect garantat!



dau o bere cui recunoaste personajul cenzurat ;)
Cam astea fiind spuse, ne ducem si noi la culcare... Ne asteapta inca o zi de pedalat, dar in alta locatie. De data aceasta offroad prin boscheti si frunze multe. Continuarea in postarea urmatoare.
Pentru muuuult mai multe poze dati un clic AICI.


Traseu de bicicleta 1351840 - powered by Bikemap 

joi, 1 decembrie 2011

Plimbari in jurul Craiovei

Clic pe "View full workout data" pentru detalii si poze

Clic pe "View full workout data" pentru detalii si poze

Clic pe "View full workout data" pentru detalii si poze

Mai multe poze clic AICI

Traseu de bicicleta 1335150 - powered by Bikemap 

Clic pe "View full workout data" pentru detalii si poze


Clic pe "View full workout data" pentru detalii si poze