marți, 26 aprilie 2011

Paste fericit!... pe bicicleta

Dupa atata bautura si mancare am zis sa iesim putin pe coclauri la o plimbare - zis si facut. Cum lenea este mare si mersul pe jos doare, am hotarat sa nu mergem la pas ci sa calarim bicicletele si sa ne umplem putin de praf pe minunatul si poluatul mal al Jiului (gunoaie, combinatul chimic si manele - tot un soi de gunoi).

Inainte de plecare dam un telefon tovarasului nostru de pedalat pentru a-l lua cu noi dar nu spre mirarea noastra acesta ne refuza ....... lene multa si... ceva amintiri neplacute de noaptea trecuta ;).

Prin urmare bagam ceva bericioaica si o sticla cu apa in rucsac si o "luam la calarit" singurei usurel spre E70 (iesirea din oras spre Filiasi). Primele minute de pedalat sunt nasoale rau din cauza amalgamului de bauturi si mancaruri ce bolborosesc si se balangane in burtile noastre parca un pic cam stranse de colantii mulati cu aspect cam gay.
Prima oprire: podul peste Amaradia. De aici se iese de pe E70 la stanga imediat dupa pod si se contiua paralel cu digul - aici noi am ales sa urcam putin si pe dig pt. ceva poze.

Drumul este unul de pamant si nisip cu cateva sleauri mai mari dar nu atat cat sa ne puna probleme si serpuieste de-a lungul digului Amaradiei pana la varsarea acesteia in Jiu.




Odata ajunsi la Jiu... SURPRIZA!... nici un gratar si nici o manea, doar o masina si 2-3 pescari. Ne continuam drumul, de data asta in amonte pe malul Jiului si facem iar cateva poze.

Multe tufe si praf mult pana dam de o trecere de cale ferata folosita pentru aducerea carbunelui necesar termocentralei Isalnita si de un canal de apa deviat din Jiu ce curge cu viteza spre Termo. Aici am cotit-o la stanga dupa calea ferata si ne-am indreptat spre baraj pe un drum cu dale de beton. Vant din spate, soare mult si nicio masina :).

Dupa vreo 3 km de mers pe drumul betonat in paralel cu canalul dam de baraj care tocmai isi ridicase portile, sau cum dracu' le-o zice, iar apa curgea involburata la vale peste stavilopozi.



Buuuun... let's go! ca mai avem de mers :). Trecem barajul si o luam la dreapta iesind iarasi pe dig. Aici cateva gratare, vaci, oi si capre, tote intr-o lunca deosebit de frumoasa si verde.

Urmeaza putina odihna pe iarba verde si racoroasa, niste bere si putina balaceala pe plaja. Dupa o jumatate de ora plecam inapoi spre casa pe acelasi traseu cu o mica exceptie: la intrare in Craiova o luam pe centura de N si intram in oras pe la Tancodrom.

Tura a fost destul de usoara si relaxanta si a avut 45 km. Locuri frumoase, vreme buna (mai putin vantul destul de puternic din fata la intoarcere) si o pofta de mancare monstruasa la ajungerea acasa :)..... am bagat ca spartii ca sa recuperam ce-am dat jos ;)